169 Pecka

2. květen 2013 | 18.31 |

169       Pecka

Napsal jsem Julii, že mi hraje Krakatoa, a že je BONBOLÉPOVÁ. Odpověděla, že si právě pouští Tinu, a ta že je jádrem ovoce a na zbytky, že nejede.

"Tina je možná pecka, ale Krakatoa je v tom případě zbytek meruňky. Pecka je pecka, nic víc. A když už, tak dojím-li meruňku, zbyde pecka, která obsahuje hořkou pachuť a je jedovatá. Jadérka z meruňkových pecek proto raději nejez.

Meruňky patří mezi peckovice a rostou na Meruňce. Takže tvoří takzvaný MERUŇKOVÝ PARADOX – rostou samy na sobě. Už to je, také samo o sobě, podezřelé. Jejich dužina je šťavnatá a sladká. Ve středu plodu je pecka, KTERÁ NENÍ JEDLÁ, a proto ji fakt nejez, přestože má uprostřed jádro podobné mandli.”

Dále jsem Jí našel peckovitý recept, a aby si všimla, kde byly pecky vyrobeny:

MERUŇKOVÉ PECKY

Pecky jsou vyprané a důkladně usušené

pečlivě vybrané - tříděné

Vhodné pro výrobu bižuterie, ALE NÉ K JÍDLU

Pecky byly očištěny čistě biologickými a mechanickými výrobními postupy. Jde o produkt vyrobený v České republice v městysi PECKA.

Cena: 27 Kč / 100 g

Právě jsem si vzpoměl, že když jsme byli se Samuelem roztomilí, tak jsme na Houfese po spapání dužin z meruňek, které tam volně rostly, pecky nacpali do kapes k pozdějšímu drcení a dalšímu papání nahořklých jadérek. Ale nahořklost byla někdy tak hořká, že jsme je s odporem vyplivli na přímo pro tento účel vybranou část země. Přesněji namačkáno: vyplivli jsme je zrovna tam, kde jsme právě byli.

Taková to byla HNUSOTA. 

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře